JONGCD&V Herent controleert fietsen aan schoolpoort

FietsactieJONGCD&V Herent hield op donderdag 24 oktober in volle verkeersdrukte een fietsenactie aan basisschool Pastoor De Clerck in Veltem. Ze controleerden er, samen met fietsenmaker Bram, de fietsen na van jonge kinderen die dagelijks met de fiets naar school gaan.

“We vinden het belangrijk om deze kwetsbare groep bewust te maken van de gevaren in het verkeer”, zegt Thijs Smeyers, voorzitter van JONGCD&V Herent. “Tegelijk willen we hen stimuleren om de fiets te gebruiken. Samen met hun mama of papa kunnen ze zelf hun veiligheid gevoelig verhogen. Een goed onderhouden fiets is daar een belangrijk element in”. JONGCD&V Herent deelde tijdens de actie ook folders van het BIVV uit aan de ouders en kinderen.

Met de actie wil JONGCD&V ook de aandacht vragen van de automobilisten. “De Pastoor De Clerckstraat en het Dorpsplein worden vaak gebruikt als sluipweg richting Brussel. Samen met de ouders die hun kinderen met de wagen naar school brengen of ophalen, ontstaat er zo een bijzonder gevaarlijke situatie”, aldus Thijs Smeyers. JONGCD&V Herent vraagt automobilisten rekening te houden met jonge fietsers en voetgangers en hun snelheid aan te passen. Ook vragen zij bestuurders geen sluipwegen te nemen, zeker net voor en na schooltijd.

Daarnaast wordt bij JONGCD&V Herent gewerkt aan een plan voor een aangepaste verkeerscirculatie in het dorpscentrum van Veltem. Debra De Greef, gemeenteraadslid, trekt dit dossier. “Samen met de schepen van mobiliteit, Maarten Forceville, en de bevoegde adviesraden zijn we aan het bestuderen hoe we de doorstroming kunnen verbeteren en het centrum van Veltem verkeersveiliger kunnen maken, onder andere door de heraanleg van het dorpsplein. We opteren hierbij voor een geïntegreerde aanpak waarbij ik ook de herinvoering van de bushaltes Piston en Beisem wil betrekken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s