Nieuwe lokalen voor Scouts Veltem-Beisem

scoutsNa bijna vijftien jaar actie voeren is het eindelijk zover. De scouts van Veltem-Beisem krijgt geld voor nieuwe lokalen. “Als oppositieraadslid was dit dossier, naast het jeugdhuis, steeds mijn prioriteit”, zegt Maarten Forceville. “Als schepen heb ik van bij de start mijn schouders onder deze zaak gezet en ik ben echt blij dat het nu eindelijk zo ver is.”

De lokalen van de plaatselijke scouts bevinden zich in een bosje achterin de Lodewijck Van Veltemstraat. Meer dan honderd leden van de jongste leeftijdsgroepen komen er elk weekend samen voor hun activiteiten. Maar de lokalen, die eind jaren zestig gebouwd werden, verkeren in een verschrikkelijk slechte staat. Al sinds eind jaren ‘90 vraagt de scouts om geld voor nieuwe gebouwen. De leden organiseerden daarvoor ook verschillende acties, zoals een optocht naar het gemeentehuis na de laatste verkiezingen. Hun vraag werd ook het belangrijkste werkpunt voor de gemeente volgens het VRT-programma de vragende partij.

Schepen van Jeugd en JONGCD&V’er Maarten Forceville heeft nu een plan kunnen uitwerken dat gesteund werd door de Herentse gemeenteraad. Daardoor wordt er 125.000 euro extra vrijgemaakt in de meerjarenplanning, om de scouts van Veltem-Beisem te ondersteunen bij de bouw van nieuwe lokalen. “Hiermee ondersteunen we hen gedeeltelijk in de financiering van de nieuwbouw”, zegt Forceville.

“Als oppositieraadslid was dit dossier, naast het jeugdhuis, steeds mijn prioriteit. Het doet deugd om in de politiek ook daadwerkelijk iets te realiseren, maar dat kan natuurlijk alleen maar met de steun van het voltallige college en het meerderheidsoverleg”, gaat Maarten Forceville verder. “Dat zowel het Jeugdhuis als de Scouts van Veltem-Beisem deze legisltatuur eindelijk in nieuwe lokalen zullen kunnen intrekken, is dan ook geweldig. En dat is vooral te danken aan de tomeloze inzet van het jeugdhuisbestuur en het scoutscomité.”