Kinderopvang is topprioriteit

1557541_475097285935888_545728884_nJONGCD&V Herent op bezoek bij minister Vandeurzen

Elke inwoner van ons dorp heeft intussen gehoord over het recente faillissement van een kinderdagverblijf. Door dit gebeuren verloren bijna 80 kinderen hun opvangplaats, meer dan 40 on- of pasgeboren kinderen waren bij dit kinderdagverblijf ingeschreven en moesten plots op zoek naar een oplossing. Door het faillissement verloren 15 kinderverzorgsters hun baan.

“Wij werden bijzonder aangesproken door dit gebeuren”, vertelt Thijs Smeyers, voorzitter van JONGCD&V Herent. “Na overleg besloten we een tijdlang rond dit thema te werken. Het werd duidelijk dat we moesten nadenken over kinderopvang in de toekomst, zowel in Vlaanderen als in onze groeiende gemeente.” De jongeren schreven een lijvige analyse en deden enkele voorstellen in het CD&V-bestuur.

Ook besloten de JONGCD&V-ers een vraag te richten aan minister van Gezin, Jo Vandeurzen. “Met interesse namen we het nieuwe decreet voor de kinderopvanginitiatieven door”, vertelt Smeyers. “Het viel ons op dat de regering een uitbreiding van het aantal Inkomensgerelateerde plaatsen wenst, maar dat de subsidiëring van deze IKG-plaatsen niet vermeld wordt.” Aan de minister werd dan ook gevraagd deze financiering bij te stellen en Herent als prioritaire gemeente voor een uitbreiding van IKG-plaatsen op te nemen. Daarnaast vroegen de jongeren een duidelijke procedure bij faillissement, zodat een lokale overheid op degelijke wijze kan ingrijpen. “Dit is iets wat we in oktober hard gemist hebben. Een duidelijker kader, had het gemeentebestuur veel meer mogelijkheden gegeven”, besluit Thijs Smeyers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s