Herent: Straffe Streek!

logo_straffe-streek-gemeenteLekkere aardbeien, overheerlijk witloof, een frisse Hagelandse wijn of een karaktervol streekbier. Onze regio kent heel wat lekkere streekproducten: het gaat om sympathieke kleinschalige initiatieven, veelal nog te ontdekken, maar wél met veel potentieel. JONGCD&V Herent en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant willen deze producten ook in Herent extra in de verf zetten.

“54 Vlaams-Brabantse gemeenten zijn al een Straffe Streek Gemeente“, zeggen Thijs Smeyers en Els Corbeels van JONGCD&V Herent. “Deze gemeenten engageren zich om streekproducten te gebruiken én te promoten. Streekproducten zijn immers de culinaire ambassadeurs van onze streek: het zijn eerlijke, duurzame producten met een verhaal.”

Streekproducenten Vlaams-Brabant zorgt voor een erkenningsprocedure, waarbij aan de hand van objectieve criteria een aanvraag tot erkenning als Vlaams-Brabants Streekproduct bekeken wordt. Zij erkennen zo niet alleen Streekproducten, maar ook Hoeveproducten. Typerend voor streek- en hoeveproducten is dat ze lokaal worden geproduceerd, waardoor ze de lokale economie en het lokale ondernemerschap stimuleren.

Vaak kan je deze producten ook rechtstreeks bij de producent kopen. Hierdoor ontstaat er band tussen de producent, het product en  de eindgebruiker. De consument weet waar hij een product en kan zo zeker zijn van de kwaliteit van het gekochte product.

JONGCD&V Herent vraagt de gemeente Herent om het nodige initiatief te nemen om ook een Straffe Streek Gemeente te worden. “We hopen dat het bestuur in zal gaan op onze vraag, die we via onze schepenen ook in het Schepencollege laten weerklinken”, aldus nog Smeyers en Corbeels.

“Het is belangrijk dat we de Herentse streek- en hoeveproducenten in de kijker zetten. Zo kunnen alle inwoners van Herent kennismaken met deze lekkere, eerlijke producten én benadrukken we tegelijk het landelijke karakter van onze gemeente, dat wij graag willen behouden”.

Straffe Streek verzameld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s