Schepen Forceville over aantijgingen handelaars Brusselsesteenweg

l1020441-editDe plannen voor de heraanleg van de Brusselsteenweg (N2) blijven voor beroering zorgen. Vooral de handelaars die aan de N2 gevestigd zijn, zijn nog steeds niet tevreden met de plannen die intussen grondig herwerkt werden. Hoog tijd om JONGCD&V’er en Schepen van Mobiliteit Maarten Forceville aan de tand te voelen.

“Nadat de vorige plannen voorgesteld werden, hebben we de handelaars en de omwonenden geraadpleegd binnen een participatietraject”, steekt Forceville van wal. “Daarnaast zijn we, samen met een delegatie handelaars, naar de N9 in Aalst getrokken. Daar wordt gewerkt met middeneilanden, een concept dat we zeker wilden bestuderen”.

In onze gemeente lag de situatie en het uitgangspunt echter anders: “We willen een heraanleg waarbij in de eerste plaats aandacht gegeven wordt aan de zwakke weggebruiker. Daarnaast zorgt het vernieuwde plan zorgt voor een vlottere doorstroming van het openbaar vervoer en maakt het parallel laden en lossen op eigen terrein, of op één van de randparkings, mogelijk.”

Het alternatief dat door de handelaars aangebracht werd, kreeg zeker de tijd die het verdiende. “We hebben het wel degelijk bestudeerd en zijn de handelaars heel dankbaar voor de grote moeite die zij hier in hebben gelegd. Alle partners in dit verhaal kwamen echter tot het besluit dat de voorstellen niet bijdroegen aan het uitgangspunt van de heraanleg.” Forceville benadrukt ook dat de gemeente Herent niet de opdrachtgever is van de geplande werken. Daardoor heeft de gemeente ook niet het eindoordeel, maar kan zij slechts samen met andere partners zoals het Agentschap Wegen en Verkeer, streven naar een zo goed mogelijke oplossing.

“Uiteindelijk is dat waar we naartoe willen”, besluit de schepen. “Een goede oplossing kan maar die zijn die ervoor zorgt dat je op een veilige manier, met de fiets, bus of auto, bij je favoriete handelaar of op je eindbestemming raakt.”

De plannen die vandaag voorliggen zijn nog niet de definitieve. Zo wordt de mogelijkheid van fietstunnels nog onderzocht. De plannen liggen ter inzage in het gemeentehuis, of je kan een kijkje nemen op de site van de gemeente.

“Wie vragen of opmerkingen heeft mag mij uiteraard ook altijd rechtstreeks contacteren”, geeft onze JONGCD&V’er tot slot nog mee. De contactgegevens van de schepen vind je op onze site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s