JONGCD&V Herent steunt opstart Ontmoetingsruimte

Happy kids playingDe kinderopvanginitiatieven in Herent en het Sociaal Huis richten samen een Ontmoetingsruimte op. Om deze ruimte uit te bouwen, vraagt de Ontmoetingsruimte om steun. JONGCD&V Herent maakt zelf budget vrij en zet een actie op touw om burgers aan te sporen een bijdrage te leveren.

In de Ontmoetingsruimte kunnen jonge en aanstaande ouders elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. “Een dergelijke ontmoetingsruimte is belangrijk voor alle ouders”, weet Thijs Smeyers, voorzitter van JONGCD&V Herent. “Uit eigen ervaring weten wij dat je pas door verhalen van anderen kan relativeren en kan open staan voor anderen hun ervaringen.”

Daarnaast is een Ontmoetingsruimte van groot belang voor jonge ouders die zelf geen netwerk hebben in onze gemeente. Kwetsbare gezinnen of inwijkelingen hebben grote baat bij een Ontmoetingsruimte, die hen de kans geeft andere ouders te ontmoeten en dat netwerk uit te bouwen.

Ook voor kinderen blijkt een Ontmoetingsruimte zinvol. Kinderen zijn er welkom tot 4 jaar. Ze leren er, door samen te spelen, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. “Spel is een noodzakelijk element om tot een goede sociale ontwikkeling te komen. Vooral voor kinderen uit kwetsbare gezinnen, is dit vaak een probleem.”, vervolgt Smeyers, tevens expert Kinderarmoede bij Caritas Vlaanderen. “Ouders nemen de zorg van hun kind zelf op, waardoor sociale contacten met leeftijdsgenoten ontbreken”.

JONGCD&V Herent wil de Ontmoetingsruimte steunen in haar opstart en roept burgers op hetzelfde te doen. “Al wie wil helpen, kan tijdens de adventsperiode een bijdrage storten op onze rekening, BE11 7460 0206 6148. JONGCD&V Herent legt zelf nog eens een bedrag bovenop. Dit alles bezorgen we vlak voor Kerstmis aan de mensen achter de Ontmoetingsruimte, zodat zij het nodige didactisch speelgoed of ander materiaal kunnen aankopen”, besluit Thijs Smeyers.

Wie daarnaast nog bruikbaar speelgoed of andere benodigdheden heeft, kan een kijkje nemen op de website van de gemeente voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s