Aanpakken kruispunt N26 en E314: stemmen op MyBikeWorld.be

MyBikeWorld.be lanceert een wedstrijd om initiatieven voor een veiliger fietsverkeer te steunen. Iedereen kan zijn idee lanceren, de idee met de meeste stemmen wordt omgezet naar een studie met 3D-model en voorgesteld aan beslissende instanties. JONGCD&V Herent steunt de actie en roept op om te stemmen op het voorstel ingediend door Fietsersbond Herent: een heraanleg van de kruising Mechelsesteenweg en E314.

knooppuntE314xN26__1

Het kruispunt van de Mechelsesteenweg, de N26 en de op- en afritten van de E314 staat al jaren genoteerd als één van de ‘zwarte punten’ die het Vlaams Gewest prioritair wil aanpakken. “Al van in 2004 zijn er plannen om dit punt aan te pakken”, weet Thijs Smeyers, voorzitter van JONGCD&V Herent. “Ondanks brieven vanuit Fietsersbond Herent, herhaalde vragen vanuit de gemeente Herent en beloftes vanuit het Agentschap Wegen en Verkeer blijven noodzakelijke veranderingen voorlopig uit.”

JONGCD&V Herent ziet dan ook zeker kansen in de huidige wedstrijd vanuit MyBikeWorld.be. “Mochten we bij de winnaars horen, dan geeft dit zeker extra stof om de bevoegde instanties opnieuw te herinneren aan de gemaakte beloftes”, stelt Maarten Forceville, schepen van Mobiliteit. “En zelfs zonder winst zullen we niet nalaten te blijven aandringen bij het Agentschap Wegen en Verkeer op een versnelling van het dossier. De hulp van organisaties als Fietsersbond Herent is daar bijzonder welkom in.”

“Wij zijn Fietsersbond Herent dan ook bijzonder dankbaar dat zij, opnieuw, initiatief genomen hebben om dit zwarte punt onder de aandacht te brengen. Rest ons enkel iedere inwoner van ons dorp op te roepen te surfen naar MyBikeWorld.be en te stemmen op dit noodzakelijke fietsproject”, besluiten Smeyers en Forceville.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s