Waar staan we voor

JONGCD&V Herent is in de eerste plaats een vereniging van jongeren die een hart hebben voor hun gemeente. We willen een vrijplaats zijn, waar nagedacht wordt over het heden en de toekomst van onze gemeente, vanuit het christendemocratisch gedachtengoed.

Waar we voor staan, willen we je dan ook graag meegeven. Wil je meedenken? Graag! Geef ons dan gewoon een seintje en wij nodigen je uit op onze volgende bijeenkomst. Ook zonder partijkaart…!

Betaalbaar wonen

Een woning kopen in Herent kost je bijna twee keer zo veel dan in vele andere gemeenten. De ideale ligging tussen Mechelen en Leuven, vlak aan op- en afritten van twee belangrijke snelwegen en een uitstekend trein- en busnetwerk; maken ons dorp geliefd bij velen. De grote vraag naar woningen zorgt ervoor dat wonen in Herent al lang voor velen onbetaalbaar wordt.

JONGCD&V Herent wil ervoor zorgen dat ook jonge mensen een plek in Herent vinden. Een appartement, een huisje in een rustige buurt, zelfs met een klein tuintje er rond,… Bij de ontwikkeling van nieuwe gebieden moet de gemeente een mix nastreven tussen verschillende woonvormen, zodat iedereen – op een betaalbare wijze – in onze gemeente kan wonen.

Door jonge gezinnen een plek in onze gemeente te geven, kunnen we ervoor zorgen dat Herent geen ‘slaapgemeente’ wordt, waar mensen die in de buurt werken louter komen ‘eten en slapen’.

Mobiliteit

Wie tijdens de piekuren van of naar Herent wil rijden, heeft het al langer geweten: de wegen rond Herent hebben hun verzadigingspunt bijna bereikt. JONGCD&V Herent is al jaren voorstander van het STOP-principe: stappen, trappen, openbaar vervoer en pas dan persoonlijk transport (de auto). De oplossing van het mobiliteitsvraagstuk ligt volgens JONGCD&V Herent dan ook in het verder uitbouwen en promoten van het openbaar vervoer van en naar Herent.

Daarnaast willen we inzetten op duurzame en milieuvriendelijke alternatieven voor koning auto. In de eerste plaats willen we natuurlijk meer aandacht voor de fiets en pleiten we voor een goed uitgebouwd fietsnetwerk. Maar ook andere mogelijkheden, zoals herlaadpalen voor elektrische auto’s, zijn belangrijk en verdienen onze aandacht.

De verzadiging van de Herentse wegen moet desalniettemin aangepakt worden. Een heraanleg van de Mechelsesteenweg, waarbij het doorgaand verkeer gescheiden zal worden van het plaatselijke, is dan ook een prioriteit.

Kinderopvang

Herent is een gemeente in volle groei. Daardoor komt er druk te staan op de huidige opvanginitiatieven. Dat deze in de toekomst niet meer zullen volstaan, is al langer duidelijk. Er is een grote nood aan de uitbouw en ondersteuning van kinderkribbes, voor- en naschoolse opvang, opvang van zieke kinderen,… Extra inspaningen om meer onthaalouders zich in Herent te laten vestigen, zijn eveneens noodzakelijk.

Ruimte om te spelen

JONGCD&V Herent heeft continue aandacht voor voldoende speelterreinen waar de jongsten onder ons zich kunnen uitleven. Het plan van de gemeente om de komende jaren meer en degelijk uitgebouwde speelterreinen te ontwikkelen, volgen we van nabij op.

Daarnaast zijn we ook voorstander van het openstellen van speelterreinen van de scholen tijdens vakantieperiodes.

Sport- en jeugdinfrastructuur

Onze gemeente brengt enkele sportverenigingen van topniveau onder. Verenigingen die we graag in Herent willen houden. Hievoor is echter continue ontwikkeling van de sportinfrastructuur noodzakelijk.

Ook de gebouwen van Chiro, Scouts of het Jeugdhuis verdienen de aandacht van JONGCD&V Herent. Dat hier veel werk aan de winkel is, valt niet te onkennen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s